17 år och Mamma

Alla inlägg under februari 2010

Av Johanna Berglund - 14 februari 2010 13:45

Graviditetsvecka 34

Bröstvårtorna blir större och brösten tyngre. Kolostrum, eller råmjölk, kan läcka ur dina bröst fast ditt barn ännu inte är fött. Det är kanske dags att köpa en stödjande amningsbehå.


 

En del kvinnor kan känna sig stora, klumpiga, oviga och rent av oattraktiva. Du kan känna dig trött, otålig och gnällig. Kanske märker du att dina ringar börjar klämma åt om fingrarna, eller att händer och fötter är svullna. Det beror på att vätska samlas i kroppen.

Sex behöver inte alltid innebära samlag, graviditeten är ett utmärkt tillfälle att utforska andra former av njutning. Du kan ha stort behov av att bli hållen i en öm och trygg kroppskontakt. En del kvinnor njuter av sin sexualitet som aldrig förr, samlag kan aldrig skada barnet!


I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr. Huvudets omkrets är 32 cm.

Barnets hud blir mer rosafärgad. Om det är en pojke så har testiklarna vandrat ner i pungen. Tarmen är full av en grönsvart massa, en slags bajs som består av hudavlagringar, som barnet får i sig när det svalt fostervatten, galla och tarmsaft.


Många pappor tänker mer och mer på den kommande förlossningen. Fundera över hur ni vill åka till sjukhuset. Behövs en alternativ färdväg om ni behöver åka mitt i rusningstrafik. Om ni redan har barn måste ni ha en barnvakt. Finns BB-väskan packad för dig och din partner?


Kontroller och undersökningar

Många blivande föräldrar går på studiebesök till det sjukhus där de tänker föda. Be din barnmorska hjälpa dig!


Egna tankar; ja lilltjejen verkar ju inte växt som hon ska, så in på extra ul och läkarbesök efter det.  Har börjat sova mer iaf, är bara orolig då jag sover så jag vaknar upp ibland.


Av Johanna Berglund - 13 februari 2010 00:41

  


 nyttiga Johanna kom fram tidigare idag, och vart jätte sugen på en massa frukt, fast det är jag ju alltid, helst mörkgröna äpplen, MEN idag så ville jag ha fruktsallad, så efter lite tjat på älskling köpte vi massa frukt. Det vart vindruvor, apelsin, äpplen (mörkgröna ofc ) kiiwi, päron och banan, suuper gott vart det, och det finns massor kvar. Kanske inte ser så gott ut. men det kan jag lova att det var. bara för det så måste jag gå och hämta lite nu. så ska käka det och fortsätta kolla runt på internet :)

Av Johanna Berglund - 12 februari 2010 11:02

less man blir, från första början när man diskuterar med dom om  det som kommer hända, då säger dom att det är helt ok, och att jag får börja igen till hösten. utan problem. men nu då ska jag tydligen skriva in mig på iv igen, ha praktik hela tiden förutom när jag går på spec matte med sune, vilket kan vara bra, slipper pressen på att klara alla andra kurser också. MEN IV. herregud, orkar inte iv igen alltså. och TYDLIGEN, så länge min adressändring inte gått igenom så är jag registrerad på iv i sundsvall, och när den går igenom, så blir jag registrerad i timrå :|  Less man blir, är inte ens kvar där då.. och kanske går jag inte ens estet till hösten.. får se hur det blir.. blir så less när det ska bli sånt krångel av allting. Men kanske jag söker till nått annat program till hösten, eller är jag väl ska börja skolan igen. självklart tråkigt för nu kommer jag ju isf gå om ett år till. Men vad ska man göra, jag är fortfarande glad att jag tog det val jag gjorde, men hoppades ju på att skolan inte skulle bli förstörd för det. men vet ve, jag kanske inte ens är intresserad av estet när jag börjar igen . jag är ju ganska sugen nu på omvårdnad eller hotell och resturang, så vem vet ^^


aja, när jag kom hem idag så hade iaf posten kommit, och där fick jag brev från sjukhuset om en till tid till ultraljud och läkar besök efter det . så ska dit nästa vecka på onsdag och kolla så allting är okej med lilltjejen våran. hoppas för guds skulle att inget är fel :/ men hon rör sig som vanligt iaf, lite starkare sparkar, men det förstår man ju.  Nu ska jag städa undan lite här hemma, sedan träffa våran kära vaktmästare för att kolla vart vårat förråd ligger, och sedan ska jag kanske lägga mig och vila tills älsk kommer hem, har huvudvärk som bara den.


Sen kl 3 så har vi möte hos soc igen, hmm. så vi ska väl dit då. blir bara irriterad att man ska behöva gå dit 1000 ggr innan man får hjälp, om ens man får det. och sedan så sitter dom och säger endå att våra föräldrar måste ta hand om oss till vi fyllt 18 eller gått ur skolan. men dom har ju inte råd ? vadfan tror ni att dom är miljonärer eller ? aja,får se vad som händer idag, och vad dom säger. hörs nått senare. ciaaoo :)

Av Johanna Berglund - 11 februari 2010 17:06

känner på handlederna och jag är svullen :( och jag har små tjockis händer :( får inte av mig ringen heller :P

Av Johanna Berglund - 11 februari 2010 14:55

det gör verkligen ont när hon sparkar mig i revbenen och precis nedanför. svårt att förklara dom som inte kännt det, men det känns som att hon håller på att sparka för att skapa ett hål och komma ut igenom. och det är verligen inte skönt. hon är ju stark :O Trodde verkligen inte sparkarna skulle kännas såhär. Men det är absolut inte tråkigt, och jag älskar när jag känner hennes sparkar/rörelser. Men det gör ont :P och snart är det på G, det känner jag i hela kroppen. och nu efter domhär dagarna med dålig sömn så känns det som att kroppen automatiskt börjar ta igen kraften. jag sov som en stock inatt. och märke inte ens klockan imorse. Och Juan fick verkligen känna på vad pappa menar med att det är svårt att väcka mig ibland. :P


Just nu sitter jag här i sängen och kollar på när juan och hans två kompisar spelar xbox :) mig gör det ingenting att hans kompisar är här, så länge det inte är nån jag ogillar, och dom här två har jag inget emot :) ena killen vet jag vem det är sen förut. och den andra är det typ första gången jag träffar, juan har pratat med han på bussen någon gång :)


MEEEN, är så hungrig så jag avlider :O och jag orkar inte göra mat, för då kommer alla tre här gapa som fågelungar :P dom sitter och vräker i sig godis just nu :P haha. men hörs senare ikväll :)

Av Johanna Berglund - 10 februari 2010 13:01

åhh, vad skönt med solen ute, den skiner så fint :) längtar ju bara till sommaren ännu mera :( men det kommer gå fort till sommaren kommer :)


Ja, idag så var vi ju på MVC, och det gick bra, mitt blodvärde var högt nu :O 117, mkt bättre än förut. så det var ju toppen, det som var lite mindre bra kanske är att jag inte växt nånting. kurvan blev helt rak, nästan så det gick lite neråt. om det är någon som är gravid som läser min blogg så förstår ni ju vad jag menar med kurvan, och det ska ju vara i en liten båge nästan. och det var det inte alls :( den var vart helt platt efter hon la in måtten :/ så hon sa att hon skulle kolla med dom andra barnmorskorna där och kolla hur dom skulle göra om hon skulle lägga en remiss till ultraljuds grejen. isf så skulle dom ringa mig och ge mig en tid. men hon sa att hon var inte orolig för huvudet låg neråt. påväg in i förlossningskanalen :P så hon är ju faktiskt vänd åt rätt håll och allting, och hon sa att det beror nog på att hon lagt sig till rätta som kurvan vart platt. men hon skulle endå kolla med dom andra :) men hoppas det blir ett till ultraljud, skulle vara jätte roligt att kolla hur det ser ut nu :D om man ser nånting :P men självklart så hoppas jag ju att allt är okej. jag menar, efter trippen till sjukhuset så har jag verkligen blivit orolig att nått ska hända. och jag försöker ta det så lungt som möjligt. vill inte nått ska hända henne :) (om ni inte läst om vrf jag åkte till sjukhuset, kollar på blogginlägget med gravidvecka 33 )


Just nu sitter jag och väntar på att Pappa och Suzanne ska komma förbi med några kläder, ska göra kaffe så fort dom ringer  :)  Sen efter dom åkte ska jag göra nått att äta, blir nog ris m. korvstroganoff =) gud vad gott.. sugen jag blir på att laga mat nu bara för det ^^ hehe


Ha det bra så länge så hörs vi nått senare :)

Av Johanna Berglund - 9 februari 2010 12:27

Ja nu så, som ni kanske ser så har jag nu bytt blogg, flyttade över bara saker som graviditets veckor och saker vi köpt fått, orkade verkligen inte kopiera över alla inlägg. Men denhär bloggen var lite roligare, och nu funkar till och med baby tickern. Fast dom är ju olika dom där två ? jag förstår inte, på den ena står det väl 43 dagar kvar, och på den andra 82 ? hur går det till då :P haha


Min mage har faktiskt blivit lite större sedan jag tog bilder sist, så ska försöka knäppa nya snart :)

Men idag blir det kanske skoj iaf, ikv ska vi på sjukhuset på informations träff, då är det info om bla födandet, dagarna efter med den nyfödda, och amningen. så vi får väl se vad det är för nått.

var ju inte på föräldraträffen förra veckan, men det är en till nu på torsdag tror jag. måste kolla upp det, kan vara en rolig sak att gå på. och träffa lite andra folk som ska bli föräldrar här omkring. kommer ju få träffa dom ikv. kanske inte alla men några iaf :) ska laga nått att äta runt fyra, sen göra oss klar och åka in, ska vara på sjukhuset halv 7 :) och bussarna går ju som dom går härifrån timrå. det är det jag tkr är dåligt. antingen går dom typ 4-5 ggr på en timme känns det som och sedan hoppar dom över 2 timmar, eller så går dom bara från motorvägen vissa tider. :S  sur blir man. men aja, det är inte så mkt att göra åt saken , det är väl bara att gå till motorvägen då. Jag hade inte klagat om det inte var så att det börjar bli jobbigt att gå, inte för att jag är lat utan för att jag får så svårt att andas, hon tar upp sån stor plats nu att lungorna trycks undan. och PLUS att vi har en uppförsbacke från vårt hyreshus upp till "centrum" bor ju i centrum men inte riktigt :P så när man väl kommit upp för backen känns det som jag sprungit maratonlopp.

Ska till MVC imorgon också, så får vi se hur jag ligger till då:) vet iaf att jag har gått upp i vikt, väger 80 kg nu, så 1 kg från förra veckan, illa illa :)


åhh, också måste jag städa i lägenheten också kom jag på ^^, iaf bädda sängen och plocka undan våra saker från fikat imorse. tiden rann iväg så tog bara undan mjölken och smöret :P  också måste jag springa på affären och köpa bröd sedan. och kanske vi går en sväng till juans mamma, GUUD hur ska vi hinna med allt ?:O allt känns stressigt nu. undrar hur det blir när lilltjejen kommer då.


På tal om lilltjejen så har jag iaf skrivit ner lite saker att packa ner till BB :) och saker att fixa före den 20:e mars, på fixa listan står det saker som att storstäda, handla hem saker så vi kan laga lite mat och frysa in. pumpa hjulen på vagnen. sätta ihop spjälsängen och bädda den. och ladda mobilen och se till så att BB väskan är färdig packad. :) Kan skriva in här nere vad jag ska packa ner. det är iaf saker som jag kommit på hittills :)


Packa till BB!!

Blöjor

Ombyte till lilltjejen/tunn mössa och vantar

Tutte

Filt till baljan

Fleece filt

Varmare kläder till hemgång

Ombyte till mig

patientbricka, m.m

Ombyte till Juan

Mat el. pengar till Juan

Frukt & godis

Dricka

Mobil (med pengar på)

Dator med filmer (ifall vi skulle bli inne länge)

Bindor.

Babystolen


Lägg gärna en kommentar om det skulle vara nått du tkr jag borde ta med :)


Hörs nått senare idag, kramis på er

Av Johanna Berglund - 9 februari 2010 02:30

          

Hem

besöksräknare :)

Bloggsvar !

About me :)

Hej, Johanna heter jag, är mamma till en underbar liten dotter som föddes 100323, vägde 2828 g och var 48 cm "lång", fick namnet channel. i min blogg kommer ni få läsa om min vardag tsm med channel och Juan (pojkvän, och pappan till barnet )

Bubbleroom

bloggerfy

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
<<<
Februari 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Sök i bloggen

bloggar jag läser

rösta !

När tror ni channel kommer börja gå, helt själv utan stöd ?
 9 månader
 10 månader
 11 månader
 12 månader/ 1 år
 13 månader/ 1 år & 1 månad
 14 månader/ 1 år & 2 månader
 15 månader/ 1 år & 3 månader
 16 månader/ 1 år & 4 månader
 17 månader/ 1 år & 5 månader
 18 månader/ 1 år & 6 månader

Ovido - Quiz & Flashcards